Sağlıklı Yaşam için Mayi Tuz Nasıl Kullanılır?

Sağlıklı Yaşam için Mayi Tuz Nasıl Kullanılır?

Mayi Tuz, sağlıklı bir yaşam için kullanılabilecek %100 doğal kaynak tuzudur. Sağlıklı bir yaşam için doğru tuz kullanımı elzemdir. Tükettiğimiz her yemeğe az da olsa mutlaka eklediğimiz tuz, sağlığımızı doğrudan etkileyen önemli bir etmendir. Bu nedenle kullandığımız tuzun %100 doğal kaynak tuzu olması, sağlığımız için yapabileceğimiz en doğru tercihlerden biridir. Mayi Tuz, Kırıkkale Delice bölgesinde bulunan ve doğallığını yüzyıllardır koruyan gerçek bir doğal kaynak tuzudur. Doğallığı coğrafi işaret ile de tescillenmiş olan Mayi Tuz, mutfakta tercih edilebilecek en doğru tuz çeşididir.

İnce öğütülmüş tuz, iri taneli tuz, yaprak tuz ve inovatif sıvı tuz çeşitleri ile sağlığımızı korumamıza yardımcı olan Mayi Tuz, aynı zamanda farklı kullanım alanları ile mutfaklara yenilik, pratiklik ve lezzet getiriyor. Öğütülmüş tuzlar tüm yemeklerde rahatlıkla kullanılabilirken, iri taneli tuzlar salamura yapımında, sıvı tuzlar ise özellikle salatalarda kullanılabiliyor.

Her Mutfakta Olması Gereken Sihir: Mayi Tuz Kullanımı

               Her mutfakta olması gereken en önemli tuz çeşidi rafine edilmeden üretilen ve mineral değerleri yüksek Mayi Tuzdur. Mayi Tuz, farklı formları sayesinde mutfakta farklı ihtiyaçları karşılayan, lezzet ve sağlığı bir araya getiren bir tuz çeşididir.

Her evde mutlaka kullanılan öğütülmüş tuz çeşidi ile Mayi Tuz, iyot ilaveli tuz kullanmak isteyenlerin beklentilerini karşılıyor. Taş değirmende öğütülerek üretilen tuzun içerisine yapıla iyot ilavesi, tuzun doğallığını bozmadan doğal iyot kullanılarak yapılıyor. Öğütülmüş tuz, tuzluk yardımı ile tüm yemeklerde rahatlıkla kullanılabiliyor.

İri taneli sofrada öğütme tuzu, değirmen tuzluk yardımı ile yine sofrada ve yemeklerde kullanılabilen bir tuz çeşidi. İyot ilavesi yapılmadan üretilen bu tuz, zeytin, peynir, tuşu gibi salamura yapımında da rahatlıkla kullanılabiliyor.

Mayi Tuz’un Türkiye tuz pazarında bir ilk olan inovatif sıvı tuzları ise, %100 doğal kaynak tuzunun hiçbir işlemden geçirilmeden, yalnızca dinlendirilerek paketlenmesi ile üretiliyor. Kekik, sarımsak, türf ve limon gibi aromaları ile toplamda 5 çeşidi bulunan bu sıvı tuzlar, güneş bile görmeden üretildiği için mineral değerleri kurutulan tuzlardan çok daha yüksek. Sıvı tuzlar alkali su yapımından, yemeklere, salatalara varan kullanım alanları bunlarla da kalmayarak gargara ve ayak banyosunda da kullanılabiliyor. Tüm bu özellikleri ile sıvı tuz çeşitleri, vazgeçilmez Mayi Tuz ürünleri arasında yer alıyor.

Her Mutfakta Olması Gereken Mayi Tuz
Her Mutfakta Olması Gereken Mayi Tuz

Mayi Sıvı Tuz Nasıl Kullanılır?

Sıvı formu ile mutfaklara inovasyon kazandıran Mayi Sıvı Tuz, tüm yemeklerde kullanılabilir. Mayi Sıvı Tuz, yer altından doğal olarak sıvı halde çıkan doğal kaynak tuzudur. Üretimi sırasında hiçbir işlemden geçirilmeyen, yalnızca dinlendirme havuzlarında dinlendirildikten sonra paketlenen sıvı tuz çeşitleri, tuzun en saf halidir. Güneş bile görmeden üretildiği için mineral değerleri daha yüksektir ve sodyum oranı kurutulmuş tuzlara oranla daha düşüktür. Sıvı sayesinde pilav gibi sonradan tuz eklemenin zor olduğu yemeklerde kolaylık sağlar ve yemekle hızlıca bütünleşir. Sprey ambalajlı Mayi Sıvı Tuz ürünleri, tabağa eşit dağılan yapısı ile kullanım kolaylığı sağlar. Ayrıca tuz kullanımına yeni başlayan bebeklerin yemeklerinde, tuz oranını daha kontrollü bir şekilde artırmak için rahatlıkla tercih edilebilir.

Mayi Tuz İle Lezzet İçin Kullanım İpuçları

Mineral değerleri yüksek ve sodyum oranı diğer tuz çeşitlerine düşük olan Mayi Tuz, bu özellikleri sayesinde yemeklerin lezzetini de olumlu yönde etkilemektedir. Düşük sodyum oranı sayesinde yemeklere acılık vermemesi, yemeğin lezzetini katlayan unsurlardan birisidir. Yüksek mineral oranının kaybolmaması ve minerallerden alınabilecek en yüksek verimi almak için yemeklere kaynama esnasında değil, yemek piştikten sonra eklenmesi tavsiye edilen Mayi Tuz, bu sayede sağlığa faydalarını çok daha kolay hissettir.

Mayi sıvı tuzlar, sıvı formu sayesinde sonradan tuz eklemenin zor olduğu pilav gibi yemeklerde kullanım kolaylığı sağlar. Tuzu az olan pilava henüz sıcakken sıvı tuz ekleyip karıştırdığında tuz telafisini kolayca sağlamanıza yardımcı olur. Ayrıca kolay bütünleşen formu sayesinde soslarda da tercih edilen sıvı tuzlar, yapılan sosların lezzetini doğrudan etkiler.

Mayi Tuz ile Sağlıklı ve Lezzetli Tarifler Yaratın

Tüm bu formları sayesinde Mayi Tuz, pek çok yemekte lezzet için kullanılabilen sağlıklı bir tercih olmaktadır. Her türlü yemek çeşidi için bir alternatifi bulunan Mayi Tuzu mutfakta rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Sağlıklı bir tercih olan Mayi Tuz ile hazırlayabileceğiniz lezzetli tariflere birkaç örnek verecek olursak, İtalyan mutfağının nefis lezzetlerinden biri olan Biscotti’yi Mayi Tuzun yaprak tuzu ile birleştirerek harika bir lezzet yakalayabilirsiniz. Glutensiz beslenenler için ise yine Mayi Tuz ile lezzeti katlanan ıspanaklı glutensiz krep tarifi sağlıklı bir alternatif oluşturuyor. Sıvı tuzun nasıl kullanıldığını merak edenler için de örnek olabilecek fırınlanmış bademli kuşkonmaz tarifimiz lezzeti ile çok sevilen tariflerimizden biri oluyor. Ayrıca tatlıların lezzetini dengelemede tuzun yeri büyüktür. Tatlıyı dengeleyerek lezzetini ön plana çıkaran tuzun tatlılarda nasıl kullanıldığını badem ezmesi tarifimizde görebilirsiniz.

Mayi Tuzun Çok Yönlü Kullanımı: Yemekten Sağlığa Her Yerde

               Mayi Tuz, doğal yapısı ile yemeklerde kullanım için en doğru tuz çeşidi olmasının yanında, yemekler dışında da pek çok alanda kullanılmaktadır. Mayi banyo tuzları, bu alanlardan birine hizmet eden özel ürünlerdendir. Sedirli ve turunçlu olmak üzere iki çeşidi bulunan Mayi Banyo Tuzları, günün yorgunluğunu atma, stres azaltma, vücudu ölü derilerden arındırma ve daha pek çok özelliği ile tercih edilmektedir.

Mayi Sıvı Tuzlar ise ağızda çıkan aftların kısa sürede iyileşmesine fayda sağlamaktadır. Ayrıca suyla seyreltilerek gargara olarak kullanıldığında boğaz ağrılarına da fayda sağlayan ve iyileşmeyi hızlandıran özellikleri vardır. İçe suyuna birkaç fıs eklenerek alkali su yapımında da kullanılabilen Mayi Sıvı Tuz, düzenli kullanımda vücudun enerji seviyesini artırır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.

Mayi Tuz, tüm bu özellikleri ile sağlık için kullanılabilecek en doğru tuz olma özelliğini taşımaktadır.

Paylaş: