Evde Kolay ve Lezzetli Sarımsaklı Ekmek Tarifi
Sarımsaklı ekmek, kolay yapılışı ve lezzeti ile evde yapılabilecek enfes bir tarif. Her öğünde tüketime uygun olan sarımsaklı ekmek sadece birkaç malzeme ile evde kolayca yapılabilmektedir.
Kereviz tuzu (tozu), kerevizin sap kısımlarının kurutulması ve öğütülmesi ile üretilen bir baharat çeşididir. Yemeklerde doğal bir tatlandırıcı olarak tuz ile karıştırılarak veya tek başına kullanılabilmektedir. Kereviz tuzu pek çok et, tavuk, balık, çorba çeşitleri ve salatalarda yemeğe lezzet katmak amacıyla kullanılabilmektedir.
Kereviz tuzu, kereviz sebzesinin sapından veya yapraklarından üretilen bir baharat çeşididir. Güzelce yıkanan yaprak ve saplar, hijyenik ve uygun koşullarda kurutularak kereviz tozu üretilir. Üretilen bu toz çok sayıda yemeği lezzetlendirmek amacıyla kullanılabilir. Kereviz sapı tozu, yemeklere aromatik bir tat vermek için kullanılabilen besleyici bir baharattır. Tek başına kullanılabileceği gibi, doğal ve sağlıklı tuz çeşitleriyle karıştırılarak da kullanılabilmektedir. Kereviz yaprağı tozu kavanozda ağzı kapalı bir şekilde muhafaza edilebilmektedir.
Kereviz tuzu, hazır olarak satılmasının yanı sıra evde kendiniz de üretebileceğiniz harika bir besindir. Peki kereviz tozu nasıl yapılır? Kereviz tozu, kerevizin yapraklarından, saplarından veya tohumlarından üretilebilmektedir. Evde kereviz yemeği yaparken soyduğunuz kerevizlerin yapraklarını ve saplarını ayırın. Bu yaprak ve sapları dilerseniz karıştırarak, dilerseniz de ayrı ayrı kereviz tuzu yapımında kullanabilirsiniz. Güzelce yıkayıp temizlediğiniz yaprak ve sapları 180 derece fanlı ayarda çalışan fırında 10 dakika kurutun. Kurutma işlemi tamamlandıktan sonra fırından çıkarın ve güzelce öğütün. Kereviz tozu kullanıma hazır. Dilerseniz direkt olarak bu şekilde yemeklerinize, dilerseniz de kaynak tuzu ile karıştırarak kullanabilirsiniz.
Normal tuz ile kereviz tuzu arasındaki en büyük fark tabi ki tuzu oluşturan maddelerdir. Normal tuzun kimyasal bileşeni sodyum ve klor mineralleri iken kereviz tuzu, kereviz bitkisinin sap, yaprak veya tohum kısımlarından üretilir. Normal tuz, yaşayan bir maddeden üretilmediği için organik olarak değil, doğallık olarak değerlendirilirken kereviz tuzu, bitkiden elde edildiği için organik olarak da değerlendirilebilmektedir.
Kereviz tuzu tek başına veya kaynak tuzu ile karıştırılarak yemeklerde kullanılabilmektedir. Kereviz tozu çok yoğun aromatik bir tada sahip olduğu için kullanırken dikkatli ve kontrollü olmak gerekir. Peki kereviz tozu nerelerde kullanılır?
Kereviz tuzu direkt olarak kereviz bitkisinin sapı, yaprakları veya tohumlarından üretilen bir tuz çeşidi olduğu için kerevizin sağladığı tüm faydaları bünyesinde barındırır. Peki kereviz tozu faydaları nelerdir?
Çeşitli besinlerin zayıflamaya etkisi olup olmadığı tartışma konularından birisidir. Peki kereviz tozu zayıflatır mı? Öncelikle hiçbir besin maddesinin tek başına zayıflama gibi bir etki yaratması beklenmemelidir. Zayıflama sürecinde dengeli ve doğru beslenme büyük öneme sahiptir. Kereviz tuzu da sağlıklı ve besleyici içeriği sayesinde öğünlerin besin değerlerini artırmaya yardımcı olur. Ayrıca vücudu toksinler temizlemeye de yardımcı olduğu için zayıflama sürecinde tüketilebilecek besinlerden birisi olma özelliği taşımaktadır.
Yemeklerde kullanımının yanı sıra zayıflama amacıyla kereviz tozu detoksu yapılarak da kullanılabilmektedir. Kereviz tozu detoksu, yemekten yarım saat önce sıcak su veya süte kereviz tozu karıştırılarak hazırlanan bir detoks türüdür. Detoks bazı bireylerde işe yararken bazılarında sonuç vermeyebilir. Bu durum kişinin bünyesine ve beslenme şekline göre değişiklik göstermektedir. Kereviz tuzunu zayıflama sürecinde öğünlerinize dahil etmek beslenmenizi destekleyecektir.
Kereviz tuzu, doğal sodyum içeriği sayesinde tek başına veya kaynak tuzu ile karıştırılarak kullanılabilen bitkisel bir tuzdur. İçerisindeki organik sodyum, vücudumuzun sodyum ihtiyacını karşılama noktasında fayda sağlasa da her besinde olduğu gibi kereviz tuzu da fazla tüketimde zararlı olabilmektedir. Bu zararlardan bazılarına değinecek olursak;