Mayi Tuz Kullanmak İçin 5 Sebep. Neden Mayi Tuz Kullanmalıyız?

Mayi Tuz Kullanmak İçin 5 Sebep. Neden Mayi Tuz Kullanmalıyız?

Himalaya tuzu büyük bir ün yapmış olsa da, deniz tuzları lezzet için sıklıkla tercih edilse de dünyanın en sağlıklı ve lezzetli tuzları doğal kaynak tuzlarıdır ve dünya üzerinde sınırlı sayıda doğal kaynak tuzlası bulunmaktadır. Doğal kaynak tuzları, yer altında bulunan kaya tuzunun eriyik halde yer yüzüne çıkması ile oluşur ve toprak minerallerini de bünyesine aldığı için nadir bulunan sağlıklı tuz kaynaklarını oluştur. Mayi Tuz olarak biz sınırlı sayıdaki bu kaynaklardan birinden, Türkiye’nin en büyük doğal kaynak suyu tuzlasından üretim yapıyoruz. Tuzlarımız rafine işlemine gerek kalmaksızın, sera tipi havuzlarda güneşten yardım alınarak kristalize ediliyor ve %100 doğal kaynak tuzu olarak, doğallığından hiçbir şey kaybetmeden en saf hali ile paketlenip tüketicilere ulaştırılıyor.

Mayi Tuz Kullanmak İçin 5 Sebebi Sizler İçin Listeledik

1. Mayi Tuz Yüksek Kaliteye Sahiptir

Tuz insanlar için olmazsa olmaz gıdalardan birisidir ve sağlık için doğru tuz kullanımı son derece önemlidir. Rafine edilmiş, işlemden geçirilmiş, katkı maddesi içeren tuzlar sağlığımız için büyük tehdit oluşturur. Mayi Tuz ise bu tuzların aksine hiçbir kimyasal işlemden geçirilmez ve katkı maddesi içermez. Bunun yanı sıra yeryüzüne çıkarken bünyesine kattığı 84 farklı kırmızı toprak minerali ile insan sağlığını destekler.

2. %100 Saf ve Doğaldır

Rafine işleminde kullanılan katkı maddeleri alzheimer, felç, reflü, mide ağrısı, zekâ geriliği ve öğrenme güçlüğüne neden olan son derece tehlikeli maddelerdir. Mayi Tuz ise rafine işlemi uygulanmadan kristalize edildiği için bu maddelerin hiçbirini bünyesinde bulundurmaz, %100 saf ve doğaldır.

3. Doğal İyot İçerir

İyot, sağlığımız için çok önemlidir. İyot eksikliği sonucunda tiroid bezi hastalıkları, öğrenme güçlüğü, zekâ geriliği ve daha birçok rahatsızlık meydana gelir. Türkiye’nin hemen her bölgesinde iyot eksikliğinin görüldüğü günümüzde, Mayi Tuz zengin ve doğal iyot içeriği ile 7’den 70’e herkes için doğal bir tuz olarak önerilmektedir.

4. Hiçbir Tuzda Bulunmayan Elementleri Bünyesinde Bulundurur

Mayi Tuz içerdiği elementler ile diğer tuzlardan ayrılan %100 doğal kaynak tuzudur. Lityum, vanadyum, demir, kalsiyum, magnezyum ve daha birçok element bakımından zengin olan Mayi Tuz, sadece iyot içeren rafine tuzlara göre adeta bir şifa deposudur. Lityum kas ve kemik sağlığı için son derece önemlidir. Eksikliği durumunda depresyon ve sinir hastalıklarına yol açar. Diş ve kemik sağlığı için gerekli olan vanadyum eksikliğinde ise yüksek kolesterol ve trigliserid gibi sağlık sorunları görülür. Fiziksel performansı arttırarak kan basıncını düşüren, kas ve sinir hücrelerinin doğru bir şekilde çalışmasında önemli rol oynayan magnezyum ise özellikle sporcular için çok önemlidir.

5. Bir Tutam Mayi Tuz ile Gelen Sağlık ve Lezzet

Baharat olmamasına karşın baharat gibi yemeklere lezzet vermek amacıyla kullanılan tuz farklı çeşitleri ile kullanılabilmektedir. Salamura, sofrada öğütme, öğütülmüş sofra tuzu ve sıvı tuz çeşitleri ile Mayi Tuz, dokunduğu her şeye kattığı eşsiz lezzeti ile tercih edilmektedir. %31,2 oranında sodyum oranı ve zengin mineral içeriği ile ender bulunan bir doğal kaynak tuzu olarak sağlıklı, lezzetli ve besleyicidir.

Paylaş: